زمانی که شما یه فایل و یا پوشه‌ای رو با دیگران به اشتراک می‌گذارید لینک به اشتراک گذاشته برای همیشه آزاد است و آن کاربر هر وقت بخواهد می‌تواند دسترسی داشته و یا آن لینک رو با بقیه و بدون اینکه در جریان ماجرا باشید به اشتراک بگذارد و دست به دست بچرخد مگر اینکه شما به طور دستی دسترسی به فایل رو مجدداً محدود کنید تا هر کسی دسترسی نداشته باشد ولی این کار هم خسته کننده‌اس و هم وقت‌گیر.

فرض کنید موقعیتی برای شما پیش می‌آید که فایلی رو می‌خواهید موقتاً برای یه روز برای دوست‌تون به اشتراک بگذارید ولی بعد از مدتی فراموش می‌کنید که دسترسی به آن فایل آزاد است و ممکن است برای همیشه آزاد بماند.

گوگل درایو امکان انقضای خودکار فایل‌ها و پوشه‌ها رو دارد ولی این قابلیت تنها برای اکانت‌های کاری و تجاری وجود دارد و برای کاربران عادی چنین گزینه‌ای وجود ندارد؛ البته جای نگرانی نیست، در ادامه با ما باشید.

ابتدا به سایت labnol.org/expire بروید و با کلیک روی Review Permissions به این ابزار اجازه دسترسی به گوگل درایو خود دهید.

بعد روی Open Drive کلیک کنید و یک فایل یا پوشه رو برای اشتراک گذاری انتخاب کنید.

در مرحله دوم آدرس ایمیل کسانی رو که میخواهید بنویسید؛ اگر ایمیلی در کادر اول بنویسید طرف فقط امکان دیدن دارد و اگر در کادر دوم بنویسید امکان ویرایش رو دارند و زمانی لینک منقضی شود دسترسی برای همه‌ی ایمیل‌های ثبت شده حذف می‌شود. در ضمن برای نوشتن چند ایمیل کافی است بعد از هر ایمیل یه کامای انگلیسی بگذارید و اگر هیچ آدرس ایمیلی ننویسید فقط زمان انقضا مدنظر است.

در مرحله سوم (Set Expiration) شما باید زمان انقضای اشتراک گذاری فایل رو مشخص کنید که کوچکترین واحد ساعت و تا سال هم می‌توانید تنظیم و در نهایت روی Set Expiration کلیک کنید. مثلاً می‌توانید برای ۵ ساعت یا ۳ هفته و یا حتی برای ۲ سال تنظیم کنید.

expire-google-drive-links1

در انتها در بخش Shared Files تمامی فایل‌ها و پوشه‌هایی که قرار است پس از یک مدت خاصی به اتمام رسد لیست می‌شود که هر وقت خواستید می‌توانید با کلیک روی Cancel آن را حذف کنید تا قابلیت انقضای خودکار برای آن فعال نباشد.